ГПУ знайшла правоохоронців, які прослуховували Ігоря Луценка на Майдані

ГПУ знайшла правоохоронців, які прослуховували Ігоря Луценка на Майдані

Укрінформ
Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо працівників правоохоронного органу, які порушили таємниці телефонних розмов активіста Євромайдану, а нині нардепа Ігоря Луценка.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що, намагаючись перешкодити проведенню акцій протесту в центральній частині м. Києва, які відбувались у грудні 2013 – січні 2014 року, керівництво правоохоронних органів організовувало систематичне вчинення дій, спрямованих на обмеження прав та законних інтересів учасників акцій протесту, в тому числі щодо Ігоря Луценка, який брав активну участь в організації Євромайдану, а тому володів інформацією щодо заходів, запланованих її учасниками", - зазначили у відомстві.

Згідно з повідомленням про підозру, з метою одержання такої інформації слідчий слідчого управління та старший оперуповноважений управління карного розшуку ГУ МВС України в м. Києві вдалися до протиправного зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж (організували прослуховування телефонних розмов) І. Луценка, для чого також підробили низку офіційних документів.

Вказаним особам 15.09.2016 повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України та обрано щодо них запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Згідно з вимогами ст. 290 КПК України 21.09.2016 стороні захисту відкрито матеріали провадження для ознайомлення.

Зазначені підозрювані є діючими працівниками поліції міста Київ, однак судом відмовлено в задоволенні клопотання слідства про їх відсторонення від займаних посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-