Замість відсторонення Гречківського відправлять у відпустку - рішення ВРЮ

Замість відсторонення Гречківського відправлять у відпустку - рішення ВРЮ

Укрінформ
Член Вищої ради юстиції Павло Гречківський перебуватиме у відпустці у період проведення слідства відносно нього. 

Про це в коментарі журналістам сказав голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили повідомлення у ЗМІ, чули пояснення Павла Миколайовича, тому зробити якісь кроки (щодо його відсторонення. - Ред.) прямо в цьому засіданні неможливо. З іншого боку, ми взяли до уваги звернення самого Гречківського про те, що він пропонує якимось чином вирішити питання про те, щоб він не приймав участі у подальших засіданнях Вищої ради юстиції, щоб не ставити під сумнів ухвалені нами рішення. Це питання буде вирішено шляхом розгляду його заяви про відпустку", - сказав Бенедисюк.

Він додав, що доказів Генпрокуратури наразі недостатньо для відсторонення Гречківського від посади члена ВРЮ на період слідства. Водночас ВРЮ планує ініціювати додаткову перевірку відносно Гречківського, "коли надійдуть відповідні матеріали з Генпрокуратури". "Усе, що у нас на сьогодні є, - це звернення генпрокурора", - зазначив Бенедисюк. 

Як повідомляв Укрінформ, вчора Генпрокуратура спільно з СБУ викрили Гречківського у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі 500 тис. доларів США за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

Генеральна прокуратура сьогодні вручила Гречківському клопотання про виклик до суду для обрання йому запобіжного заходу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-