Нижня палата Конгресу США схвалила закон про підтримку України

Нижня палата Конгресу США схвалила закон про підтримку України

Укрінформ
Палата представників США (нижня палата Конгресу США) одностайно схвалила закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", раніше підтриманий Комітетом у закордонних справах 

Про це у четвер повідомляє на своїй сторінці Facebook Посольство України в США.

"Палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон H.R. 5094 "Про підтримку стабільності і демократії в Україні", раніше підтриманий Комітетом у закордонних справах", - йдеться у повідомленні.

Документ, ініційований співголовою Комітету у закордонних справах Палати представників Еліотом Енгелем та внесений ним спільно з конгресменом-республіканцем Адамом Кінзінгером, фіксує збереження американських санкцій проти РФ до своєчасного, повного і доведеного виконання нею Мінських домовленостей.

Закон містить заборону на визнання Сполученими Штатами анексії Російською Федерацією Криму. Передбачається, що відповідні санкції залишатимуться чинними, доки президент США не надасть до Конгресу свідчення про відновлення суверенітету України над півостровом.

До переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь. Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Співавторами документа виступили близько 40 конгресменів від Демократичної та Республіканської партій. Перед його підписанням президентом США ідентичний за змістом законопроект має бути підтриманий Сенатом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-