Порошенко закликав ООН разом захистити права в окупованому Криму

Порошенко закликав ООН разом захистити права в окупованому Криму

Укрінформ
Глава Української держави Петро Порошенко закликав країни-члени ООН підтримати ініціативу України щодо захисту прав людей в окупованому Росією Криму, яка буде реалізована у вигляді проекту резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

Про це він заявив у середу, виступаючи на 71-й сесії ГА ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Цього року ми хотіли би винести це питання на розгляд Генеральної Асамблеї ООН та відправити відповідні проекти резолюції щодо стану прав людини на території окупованої Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Ця резолюція має стати неупередженою оцінкою у сфері прав людини на окупованій території всією сім'єю ООН", - заявив Президент України.

Він підкреслив, що люди та їхні діти, які проживають на окупованій території, мають право на захист. "Наша відповідальність як об'єднаних націй – захистити їх. Я закликаю всі держави-члени ООН підтримати цю ініціативу Україну", - наголосив Порошенко.

Крім того, він закликав міжнародне співтовариство не визнавати легітимності російських виборів, які проводилися кілька днів тому в окупованому Криму. "Якщо ви їх визнаєте, це заохотить агресора до подальших репресій", - зауважив Глава держави, підкресливши, що жертвами репресій з боку окупаційної влади, здебільшого, є кримські татари і українці.

Водночас, Президент висловив занепокоєння діями Росії щодо розміщення на півострові тактичного ядерного озброєння та засобів його доставки. Це, заявив він, "зруйнує глобальну систему нерозповсюдження зброї масового ураження та жорстко порушить без'ядерний статус України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-