Порошенко в ООН заявив, що в лицемірстві Путін обійшов радянських вождів

Порошенко в ООН заявив, що в лицемірстві Путін обійшов радянських вождів

Укрінформ
Нинішнє кремлівське керівництво своїм лицемірством та відвертою брехнею перевершило навіть радянських вождів, міжнародна політика яких свого часу загрожувала світу ядерною зброєю.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, виступаючи в середу на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Навіть лицемірні радянські керівники навряд чи позмагалися би з відвертою брехнею та маніпуляціями, які застосовують нинішні кремлівські лідери", - заявив глава держави.

Він нагадав, що СРСР погрожував світу ядерною зброю, і так само Росія чинить тепер. Проте навіть Хрущов не заперечував дані американської розвідки про те, що СРСР розгорнув ракети на Кубі. "Сьогодні ж попри тисячі доступних фотографій, відео, супутникових знімків, свідчень очевидців та інших доказів російської військової присутності на Донбасі Росія щоразу продовжує цинічно заперечувати це", - наголосив Порошенко.

Як підкреслив глава держави, світ чує від Росії лише цинічне "нас там немає". "Росія казала те саме про Крим: "Нас там немає". А потім був проведений фіктивний референдум під дулами російської зброї. А потім, за кілька днів - кричуща заява російського президента, що Крим був анексований "у відповідності до Статуту ООН". Чи говоримо ми про один і той самий Статут?" - ставить запитання український лідер.

За його словами, це є невиконанням історічного принципу міжнародних відносин, писаних і неписаних правил та етики. "Це зневага до самої дипломатії, і я думаю, що настав час для нашої Організації відпрацювати серйозні гарантії проти зловживання довірою міжнародного співтовариства деякими державами-членами ООН", - зазначив глава Української держави. 

У цьому зв'язку він висловив переконання у необхідності "продумати механізм того, як ефективно задокументувати докази агресії однієї країни по відношенню до іншої та визначити чітку відповідальність агресора у відповідності до принципів Статуту ООН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-