Порошенко закликав Радбез ООН протидіяти гібридним війнам

Порошенко закликав Радбез ООН протидіяти гібридним війнам

Укрінформ
Президент Петро Порошенко назвав «гібридні війни» ще одним видом загрози миру і міжнародній безпеці, який вимагає невідкладної уваги світової спільноти, та закликав Раду Безпеки ООН взяти це питання під свій контроль.

Про це він заявив під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

«Як Президент країни, що стала наразі полігоном для випробування нових методів гібридної війни, я привертав увагу міжнародної спільноти до цієї проблеми під час минулорічної сесії Генеральної Асамблеї. За рік, що минув ми стали свідками суттєвого поширення цієї практики», - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що наслідки «гібридної війни» спостерігалися в Європі, в Америці та на інших континентах.

«Політичний тиск, відверта пропаганда, втручання у виборчі процеси, економічний примус, таємні диверсійні та військові операції, кібератаки, зловживання дипломатичними заходами - таким є сучасний інструментарій неоголошених воєн», - зазначив Порошенко та підтвердив готовність України й надалі ініціювати дискусію щодо того, що має робити Рада Безпеки ООН у протидії загрозі «гібридної війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-