Світ не пройшов випробування Будапештським меморандумом - Порошенко

Світ не пройшов випробування Будапештським меморандумом - Порошенко

Фото
Укрінформ
Невиконання Будапештського меморандуму - це не тільки поразка України, але і всього демократичного світу. Тим не менше, не можна допустити, щоб нарощування ядерного потенціалу й надалі загрожувало міжнародному співтовариству.

З такою заявою виступив у середу під час 71-ї сесії Генасамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Давайте відверто скажемо, що ми не пройшли випробування Будапештським меморандумом. Демократичний світ програв у своїй першій боротьбі - йдеться не тільки про Україну, але і про авторитет всієї угоди. Однак Україна як відповідальний міжнародний гравець була і залишається прихильним прибічником ядерного нерозповсюдження та роззброєння", - заявив Президент.

Він нагадав, що Україна добровільно вивела з експлуатації весь свій ядерний арсенал, який був третім за розмірами у світі в обмін на гарантії територіальної цілісності, суверенітету і невтручання у відповідності до Будапештського меморандуму. "На жаль, усі ці запевнення залишились тільки на папері", - зауважив Порошенко. 

Таким чином, своєчасні та ефективні дії міжнародного співтовариства та передусім РБ ООН у відповідь на ядерні випробування Північної Кореї, є ще одним прикладом для кожного з нас, наголосив Глава Української держави. 

"Ми не повинні дозволити світу зануритися в нову гонку ядерних озброєнь. Величезна глобальна нестабільність і зростаюча небезпека вимагають рішучого керівництва як всередині держав, так і в міжнародній організації. ООН - не виключення", - заявив Президент України.

Фото: Палінчак Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-