Порошенко: Напад на гумконвой у Сирії – це наслідок безкарності, яка підживлює війну

Порошенко: Напад на гумконвой у Сирії – це наслідок безкарності, яка підживлює війну

Укрінформ
Атака на гуманітарний конвой ООН поблизу сирійського міста Алеппо була вчинена через відчуття безкарності, що підживлює конфлікт у цій країні. Міжнародна спільнота має зупинити війну в Сирії, яка породжує інші серйозні виклики для світу.

З такою заявою виступив у середу на засіданні Радбезу ООН щодо Сирії Президент України Петро Порошенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Лише два дні тому ми дізналися про варварську атаку на гуманітарний конвой в Алеппо. Цей злочин стався на доповнення тому, що вчинив сирійський режим після одностороннього виходу з домовленості про припинення вогню", - наголосив глава держави.

За його словами, "це не що інше, як чітке підтвердження відчуття безкарності, що підживлює сирійський конфлікт".

Водночас, додав він, це також стосується зовнішньої підтримки режиму Асада з боку Росії, що "значно сприяє збереженню жахливого статус-кво та насильства у Сирії".

В Україні таке вже було, зауважив Порошенко: "Спочатку розпалюються зіткнення, посилюється ескалація, а потім сторона конфлікту перетворюється на посередника у процесі переговорів. Тим часом захоплюється територія та нав'язується рішення. Це дуже нагадує те, що відбувається з моєю країною, що також стала полігоном для абсолютно схожої тактики Росії".

Порошенко наголосив, що конфлікт у Сирії – це трагедія для мільйонів людей і серйозний виклик для міжнародної спільноти. Він також підкреслив, що цей конфлікт пов'язаний з іншими дуже серйозними наслідками, такими як безконтрольна міграція, зростання тероризму, експансії ІДІЛ та інших терористичних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-