Порошенко закликав реформувати Радбез ООН

Порошенко закликав реформувати Радбез ООН

Укрінформ
Неспроможність Ради Безпеки припинити агресію РФ в України та засудити окупацію Криму дозволило Москві підживлювати збройне протистояння в Сирії. Це підкреслює необхідність реформування Радбезу, який повинен діяти ефективно.

З такою промовою виступив у середу на засіданні РБ ООН щодо Сирії Президент України Петро Порошенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Неспроможність Ради Безпеки зайнятися російською збройною агресією проти України та окупації Криму дозволило Москві використовувати цей півострів зараз у якості військової бази, щоб спроектувати силу по відношенню до Сирії", - заявив Глава Української Держави. 

Він підкреслив, що за час війни в Сирії величезна кількість російських військових ресурсів була доставлена до цієї країни судами, які базуються в Криму, окупованого російськими військами.

"Все це знову підкреслює невідкладну, критичну необхідність реформування Ради Безпеки", - наголосив президент. 

Насамперед, за його словами, це стосується права вето. "Жодне вето не повинно блокувати дії Радбезу, коли йому необхідно реагувати на ситуацію масових зловживань", - заявив Порошенко.

Він закликав країни-члени Організації започаткувати процес, "щоб усунути цю перешкоду на шляху більш ефективного функціонування Ради Безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-