У поліції Латвії прокоментували розслідування щодо грошей Януковича

У поліції Латвії прокоментували розслідування щодо грошей Януковича

Ексклюзив
Укрінформ
Державна поліція Латвії все ще проводить розслідування у справі про відмивання грошей оточенням екс-президента України Віктора Януковича, дії з повернення коштів поки що не передбачаються.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу заступник голови прес-служби Держполіції Латвії Дайріс Анучінс, відповідаючи на запитання, на якій стадії знаходиться розслідування кримінальних справ про відмивання грошей оточенням Януковича (Курченком, Арбузовим та іншими).

"У даний момент можемо сказати, що в справі триває розслідування, направляються запити в правоохоронні органи України, триває збір інформації. На цьому етапі розслідування ще не передбачаються конкретні дії з повернення коштів", - повідомив Анучінс.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про конфіскацію в Латвії 50 млн євро з рахунків українських чиновників-втікачів часів Віктора Януковича. За припущеннями, ця сума могла бути конфіскована з рахунків колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова. Ще раніше була інформація про розслідування щодо рахунків у латвійських банках «гаманця» Януковича Сергія Курченка.

У Латвії підтверджують, що ці гроші пов'язані з Україною і були конфісковані у рамках спеціальної процедури, без кримінального вироку. На зустрічі в Нью-Йорку президенти України і Латвії Петро Порошенко і Раймондс Вейоніс також говорили про координацію дій з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-