Кремль обкатує в Україні технології залякування Європи - експерт

Кремль обкатує в Україні технології залякування Європи - експерт

Укрінформ
Україна перетворилася на полігон гібридної агресії, на якому Кремль обкатує технології залякування Європи.

Про це заявив політичний експерт Євген Магда на презентації своєї книги "Гібридна агресія Росії: Уроки для Європи" на Книжковому форумі у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

"Російська агресія являє собою не тільки загрозу українському суверенітету і територіальній цілісності. Протистояння двох провідних пострадянських держав не може залишитися без уваги всього світу. Дорогою ціною, але саме завдяки цьому Україна нарешті вийшла з тіні Росії. Вона зуміла вистояти влітку 2014 р., і наслідки цього факту ще належить осмислити. Україна перетворилася на полігон гібридної агресії, на якому Кремль обкатує технології залякування Європи", - сказав Магда.

Як підкреслив експерт, опір нашої країни російському тиску на всіх фронтах має вирішальне значення для безпеки Старого Світу.

"На жаль, далеко не всі представники європейської еліти розуміють це. Для багатьох ставка на взаємовигідне співробітництво в економіці та толерантне замовчування стосовно політики залишається цілком можливим форматом відносин з Росією", - зазначив Магда.

У книзі підкреслюється, що, незважаючи на агресивні дії Москви, західний світ вагається між необхідністю посилення санкцій проти Росії і намаганням її заспокоїти.

"Природа коливань європейців теж зрозуміла: мати справу з державою, що займає не тільки найбільшу у світі територією, але й має другий за величиною ядерний потенціал, бажаючих небагато. Але принципи європейської демократії повинні бути важливішими за сьогоднішню вигоду", - переконаний експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-