Нормандська четвірка збереться найближчими тижнями - Олланд

Нормандська четвірка збереться найближчими тижнями - Олланд

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд оголосив, що лідери нормандської четвірки зберуться найближчими тижнями для врегулювання конфлікту на сході України.

Про це він заявив під час виступу у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я взяв на себе ініціативу разом з канцлером Німеччини зібрати президентів Росії і України в найближчі тижні, щоб просунутися вперед у реалізації мінських угод», - сказав Олланд.

За його словами, «нормандський формат» дозволив досягнути мінських угод. «Сьогодні ми повинні зробити все, щоб реалізувати цю угоду, інакше знову буде насильство, інакше може відновитися навіть війна, яка, нагадаю, вже забрала життя понад 6 тис. осіб», - сказав французький лідер.

За даними ООН, у конфлікті, розв’язаному Росією на сході України, загинуло майже 10 тис. осіб.

Раніше міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро в інтерв’ю французькому телеканалу LCI висловив сподівання, що чергова зустріч лідерів «нормандської четвірки» відбудеться у жовтні. За його словами, її успіх залежатиме від переговорів щодо відведення озброєння з трьох ділянок лінії розмежування на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-