Олланд з трибуни ООН пообіцяв зробити усе можливе для миру в Україні

Олланд з трибуни ООН пообіцяв зробити усе можливе для миру в Україні

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд з трибуни ООН вкотре пообіцяв зробити усе можливе разом з німецьким канцлером Ангелою Меркель для встановлення миру в Україні.

Про це він заявив під час виступу у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Франція спільно з Німеччиною у «нормандському форматі» намагаються зробити усе можливе для України для реалізації мінських угод та встановлення миру», - сказав Олланд. 

Він висловив сподівання, що невдовзі усім сторонам вдасться просунутися на шляху мирного врегулювання, і додав, що покладається на зустріч вищого рівня за участю лідерів «нормандської четвірки».

Варто відзначити, що «українська тема» у виступі французького лідера була лише четвертою за ліком. Пріоритетними для Франції Олланд назвав реалізацію рішень Паризької кліматичної конференції у боротьбі з потеплінням та енергозабезпеченням Африки, врегулювання конфлікту в Сирії і мирне врегулювання на Близькому Сході. Окремо французький лідер зупинився на необхідності боротьби з тероризмом.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні недержавний американський фонд Appeal of conscience у Нью-Йорку вручив президенту Франції Франсуа Олланду премію «Державний діяч року». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-