Геращенко про

Геращенко про "вибори" до Держдуми: Починається ключова робота

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала народних депутатів докласти максимум зусиль, аби жодна міжпарламентська асамблея та міжнародна організація не визнала легітимними вибори до Державної Думи РФ.

Про це вона заявила після голосування за заяву ВР з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів РФ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Геращенко, сьогодні викликає занепокоєння той факт, що інші країни заявляють про невизнання виборів у Криму, але при цьому не вказують на невизнання виборів до Держдуми загалом. 

"Насправді дуже важливо врахувати, що вони (вибори. - Ред.) сфальсифіковані не лише по чотирьом округам в окупованому Криму, а й по списках, тому що 2 млн громадян України насильницьки були внесені через анексію Криму в ці списки", - підкреслила перший заступник голови ВР.

У цьому зв'язку вона наголосила на важливості невизнання міжнародними організаціями легітимності делегацій російських парламентаріїв.

"Саме таку позицію важливо доносити міжпарламентським організаціям. Для нас з вами починається ключова робота в міжпарламентських асамблеях - міжпарламентській асамблеї НАТО, міжпарламентській асамблеї ОБСЄ, Парламентській Асамблеї Ради Європи, де ми маємо закликати наших колег не визнавати делегації Держдуми Росії", - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-