Експерт припускає, що Трамп і Путін можуть

Експерт припускає, що Трамп і Путін можуть "посваритися"

Укрінформ
Найоптимістичнішим сценарієм для України у випадку обрання президентом США Дональда Трампа буде збереження санкцій щодо Росії, а найпесимістичнішим - ненадання військової підтримки.

Про це заявив директор Центру дослідження Східної Європи у Вашингтоні Микола Воробйов під час брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашою інформацією, найкращий сценарій за президентства Дональда Трампа - це збереження санкцій проти Росії, а також можливе загострення стосунків між Трампом і Путіним, як обома лідерами, які захочуть домінувати, тому не обов’язково, що вони будуть товаришувати між собою", - сказав Воробйов.

При цьому, експерт озвучив і сценарій песимістичний, зокрема, що Україна не отримає військової підтримки, однак контингент США буде нарощуватися на східному кордоні країн НАТО - Польща, країни Балтії, Румунія.

Воробйов нагадав, що найбільше занепокоєння у кандидатурі Трампа на пост президента США викликають його виступи про пом’якшення позиції щодо Росії, зняття з програми республіканців питання надання Україні летальної підтримки.

"Також мала місце його заява, що, можливо, США не варто підтримувати НАТО, а країни-члени Альянсу мають платити за присутність американських військ", - додав він.

Попри те, що, як свідчать останні опитування, Трамп випереджає Клінтон, експерт запевнив, що у передвиборчих перегонах визначальними є дебати. "Тому все, що зараз накопичується в інформаційній війні, воно буде використовуватися кандидатами у президенти безпосередньо на дебатах. Це і стан здоров’я Гілларі, зв’язки Трампа і його команди з Росією тощо", - наголосив директор Центру дослідження Східної Європи у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-