За правління Клінтон США можуть надати Україні військову підтримку - експерт

За правління Клінтон США можуть надати Україні військову підтримку - експерт

Укрінформ
У випадку перемоги на президентських виборах у США кандидата Гілларі Клінтон Україні можуть надати військову підтримку.

Про це заявив директор Центру дослідження Східної Європи у Вашингтоні Микола Воробйов під час брифінгу у вівторок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гілларі Клінтон розуміється на зовнішній арені, принаймні у неї є досвід, вона розуміє наслідки російської агресії, можливої ескалації. Тому, на нашу думку, швидше за все, за Гілларі Клінтон Україні може бути надана військова підтримка, зокрема у разі ескалації на Донбасі. А також посилення санкцій проти Росії, продовження санкцій з 1 січня 2017 року", - сказав він.

За словами експерта, у команді Клінтон працюють досить фахові експерти, які добре розуміють ситуацію у світі і знають, як на неї реагувати.

"Тому у цьому питанні в національних інтересах для України, звичайно, було б вигідніше підтримати саме цю кандидатуру", - підкреслив Воробйов.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Петро Порошенко під час візиту до Америки провів переговори з кандидатом у президенти США Гілларі Клінтон.

Співрозмовники погодилися, що у протистоянні російській агресії важливим є зміцнення трансатлантичної єдності і солідарності з Україною. Було також відзначено дієвість санкційної політики проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-