У Мінську зібралася підгрупа з безпеки на Донбасі

У Мінську зібралася підгрупа з безпеки на Донбасі

Укрінформ
У Мінську у вівторок почалися переговори підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на сході України.

Про це повідомляє МЗС Білорусі в Twitter

"Серію зустрічей робочих підгруп з урегулювання ситуації на сході України відкрили переговори групи з питань безпеки", - йдеться в повідомленні. 

Після зустрічей підгруп у Мінську почне роботу Тристороння контактна група з питань Донбасу, повідомляє "112 Україна". Протягом двох днів обговорюватимуть відведення військ від лінії розмежування, а також звільнення військовополонених. 

"Протягом двох днів у Мінську засідатиме Тристороння контактна група, основною темою стане відведення військ уздовж лінії дотику. На кону три пріоритетні ділянки, є велика вірогідність, що сторони можуть сьогодні підписати цей документ", - йдеться в повідомленні. 

Очікується, що учасники приїдуть у повному складі, у тому числі від України - Ірина Геращенко і Леонід Кучма. Геращенко анонсувала ще одну тему - звільнення військовополонених і незаконно утримуваних осіб.

Засідання традиційно проходитиме в "Президент-Готелі", у закритому для преси режимі. Спілкування з журналістами заплановано на вечір 21 вересня.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр висловлював припущення, що на даний момент може з'явитися шанс на врегулювання ситуації в зоні АТО, і висловлював сподівання, що "хитке припинення вогню на Донбасі переросте в стабільне перемир'я".

Крім того, раніше повідомлялося, що 21 вересня міністри енергетики України і РФ мають намір зустрітися в Мінську, щоб обговорити питання енергозабезпечення Донбасу.

Як відомо, 13 вересня відбулася скайп-зустріч Тристоронної контактної групи за участю представників ОРДЛО. За даними прес-секретаря представника України в Тристоронній групі Дарки Оліфер, під час відеоконференції було заслухано доповіді керівника СММ ОБСЄ, координатора від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрула Апакана, а також офіцерів із СЦКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-