Рада хоче перевести облік даних у

Рада хоче перевести облік даних у "хмару"

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень.

За відповідне рішення проголосували 229 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, метою документа є створення умов для більш ефективного використання державних ресурсів шляхом впровадження новітніх технологій, зокрема, при обробці інформації (крім інформації, яка в установленому порядку віднесена до державної таємниці), якою володіють органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування та інші суб'єкти, що здійснюють платні управлінські функції, державні підприємства, установи та організації.

Так, проект закону передбачає введення до законодавства понять системи хмарних обчислень та надавача хмарних послуг, визначення їх правового статусу. 

Також документ спрямований на розширення можливостей щодо використання різних засобів захисту при обробці в системі хмарних обчислень інформації, яка не становить державної таємниці, та впровадження можливості використання систем хмарних обчислень, які мають сертифікати відповідності національним або міжнародним стандартам у сфері захисту інформації.

Крім того, законопроект планує розширити коло суб'єктів, які можуть обробляти персональні дані органів державної влади чи органів місцевого самоврядування.

Як зазначив під час виступу з трибуну ВР один з авторів законопроекту, народний депутат від фракції «Самопоміч» Олександр Данченко, обсяги інформації, що потребують обробки, день у день зростають, а запровадження системи хмарних обчислень дасть змогу державним органам зекономити державні ресурси та прискорити процес обробки даних.

«До цих пір наші державні органи не можуть використовувати хмарні обчислення, зберігати бази даних в хмарах. До чого це приводить? Це приводить до того, що держава витрачає шалені кошти на побудову своїх власних датa-центрів, закупку серверів, це коштує величезних грошей, які не гарантують серійні збереження інформації, затримують розвиток даних ресурсів», - підкреслив Данченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-