Рада

Рада "завернула" проект закону про е-комунікації

Укрінформ
Народні депутати повернули на повторне друге читання до профільного комітету законопроект № 3549-1 "Про електронні комунікації".

За відповідне рішення проголосувало 260 народних обранців після того, як пропозиція підтримати законопроект за основу, не набрала необхідної кількості голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу з трибуни ВР один із авторів проекту закону народний депутат від фракції "Самопоміч" Олександр Данченко, документ підтриманий Президентом і визначений ним як невідкладний. За словами парламентарія, законопроект передбачає зміну застарілого законодавства у сфері телекомунікацій, до якого вже протягом 18 років не вносилися зміни.

Данченко розповів, що проект закону також передбачає вдосконалення контролю у сфері електронних комунікацій; зменшення кількості перевірок, забезпечення конкурентності ринків.

Крім того, він зауважив, що документом планується запровадити можливість розвитку віртуальних операторів, відмінити ліцензування 90 видів діяльності в галузі телекомунікацій та забезпечити вільний вихід на ринок, так званий "принцип мовчазної згоди", коли "оператор просто каже, що готовий працювати, і більше жодних документів не потрібно".

Данченко підкреслив, що законопроект відкриває шлях Україні до мережі електронних комунікацій 4-5 покоління.

Під час розгляду законопроекту у сесійній залі виникла дискусія, зокрема щодо норми про підпорядкування Президентові національного регулятора у сфері телекомунікацій.

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко запропонував вилучити цей пункт, але ані пропозиція підтримати законопроект за основу, ані пропозиція Ляшка не набрали необхідної кількості голосів.

У свою чергу Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що така ситуація з поверненням на повторне перше читання важливого законопроекту виникла у зв'язку з тим, що до винесення документа на розгляд сесійної зали не були узгоджені позиції фракцій.

"Я звертався до комітету, до авторів узгодити (законопроект - ред.) до того, як він буде в залі. Це безвідповідально, коли дискусія не відбувається в профільних комітетах", - додав спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-