МЗС Польщі:

МЗС Польщі: "вибори" в Криму ставлять під сумнів легітимність майбутньої Держдуми

Заява
Укрінформ
МЗС Польщі не визнає результатів "виборів" до Держдуми РФ, проведених на території окупованого Криму. Це ставить під сумнів загальну легітимність виборів у Росії.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

"Міністерство закордонних справ Польщі не визнає результатів парламентських "виборів" до Держдуми Російської Федерації, здійснених на території Кримського півострова, що, відповідно до закону, належить до України", - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС РП нагадують, що Польща разом з міжнародною спільнотою засудили нелегальну анексію Криму Росією у березні 2014 року, що підкреслює резолюція ООН №68/262 від 27 березня 2014 року.

"Збереження територіальної цілісності України є ключовою умовою для мирного розв’язання російсько-українського конфлікту. У цьому контексті вибори депутатів на окупованій території ставлять під знак запитання загальну легітимність виборів", - наголошує МЗС Польщі.

Зазначається, що Варшава підтримує заяву спостережної місії ОБСЄ щодо попередньої оцінки виборів, зокрема, що стосується періоду перед виборами й організації виборчої кампанії.

Нагадаємо, глава місії спостерігачів ОБСЄ за виборами у Державну думу РФ Ілкка Канерва напередодні заявив, що утиски Кремлем громадянського суспільства і жорсткий контроль за державними засобами масової інформації негативно позначилися на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-