Рада відкрилася, у залі - 357 нардепів

Рада відкрилася, у залі - 357 нардепів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив пленарне засідання українського парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в залі зареєструвалося 357 народних депутатів.

Депутати на пленарному засіданні у вівторок, 20 вересня, планують ухвалити заяву щодо невизнання Україною законності виборів до Державної Думи Російської Федерації VII скликання, а також розглянути законопроекти стосовно питань інформатизації, децентралізації та аграрної політики.

Як зазначається у порядку денному пленарного засідання, розпочати роботу парламентарії планують зі складення присяги народним депутатом Владиславом Даніліним, який увійшов до ВР за списком "Народного фронту" замість Дмитра Сторожука, раніше призначеного першим заступником генерального прокурора.

Після цього на розгляд народних обранців винесено проект постанови про порядок денний V сесії Верховної Ради України VIII скликання.

Парламентарії також мають розглянути низку законопроектів, що стосуються питання інформатизації, зокрема про електронні комунікації, про електронні довірчі послуги, про основні засади забезпечення кібербезпеки України тощо.

Крім того, народні депутати планують ухвалити Заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації VII скликання, їхніх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації VII скликання.

Також на порядку денному пленарного засідання стоять проекти законів щодо децентралізації та аграрної політики, серед яких - законопроект, внесений до парламенту Президентом, про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Основний кредит для аграрної галузі - Україна") між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-