Гройсман хоче скасувати

Гройсман хоче скасувати "Закон Савченко"

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що так званий "Закон Савченко" потрібно скасувати або змінити, щоб криміналітет отримав "по зубах".

Про це він заявив у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що закон, який був поданий в український Парламент, який спростив відповідальність злочинців, дав можливість десяткам тисяч злочинців вийти сьогодні на волю. І ви подивіться: зґвалтування, вбивства, пограбування. У більшості ці люди звільнені по так званому "закону Савченко"... Тому ми маємо не забувати про боротьбу з бандитизмом, ми маємо не забувати, що криміналітет має отримати зараз "по зубах" і це ми маємо зробити з вами спільно, в тому числі і з українським парламентом", - наголосив він, додавши при цьому, що кабінет міністрів найближчим часом вийде із напрацьованою пропозицією щодо скасування або ж внесення змін до цього закону.

Як повідомляло агентство, 26 листопада 2015 року Рада прийняла закон авторства нардепа Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Він передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

За даними ГПУ, близько 5 тис. осіб, які вчинили особливо тяжкі та тяжкі злочини, завдяки цьому закону вже вийшли на свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-