Світ не має права закривати очі на агресію РФ у Сирії та Україні – Порошенко

Світ не має права закривати очі на агресію РФ у Сирії та Україні – Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав ООН розробити міжнародний механізм притягнення до відповідальності держав, які порушують міжнародне право, поширюють агресію та спричиняють потоки біженців.

Про це він заявив у понеділок на Саміті з питань біженців і мігрантів у рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не маємо права закривати очі на бомбардування Росією цивільних об'єктів в сирійському Алеппо або українському Донбасі. Це не тільки питання захисту гуманітарних принципів, це питання відповідальності держави, яка порушує міжнародне право та основні свободи, змушує мирних мешканців лишати свої домівки", - зазначив Президент.

За його словами, всі зусилля світового співтовариства будуть марними, якщо не усунути першопричини проблеми, а саме зовнішню агресію та порушення міжнародного права.

У цьому зв'язку Порошенко підкреслив необхідність покладення відповідальності на державу, яка порушує міжнародне право та фундаментальні свободи, в результаті чого цивільне населення змушене покидати свої домівки.

"Такий міжнародний механізм відповідальності потрібен якомога скоріше разом з міжнародними обов'язковими рамками по захисту прав внутрішньо переміщених осіб", - заявив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-