Порошенко в ООН: Агресія РФ змусила 1,8 мільйона українців шукати прихистку

Порошенко в ООН: Агресія РФ змусила 1,8 мільйона українців шукати прихистку

Укрінформ
Російська агресія примусила 1,8 млн українців шукати нове житло всередині країни, помістивши Україну в першу десятку держав, які найбільше страдають від цього явища.

З такою заяво виступив у понеділок на Саміті з питань біженців і мігрантів у рамках 71-ї сесії Генасамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Іноземна агресія й тероризм, підтримувані на державному рівні, - це вороги людства в багатьох частинах світу. Але на жаль, моя країна також постраждала від цієї проблеми. Російська збройна агресія примусила 1,8 млн українців шукати нове пристанище всередині країни. В результаті Україна входить до першої десятки країн за показниками переміщених осіб", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що досі Україна "послідовно демонструвала свою прихильність захисту цих людей". Так, за його словами, розроблені необхідні принципи для задоволення соціальних потреб, доступу до системи охорони здоров'я, освіти, можливостям працевлаштування та багатьом іншим необхідним потребам.

Президент нагадав про притік біженців у Європу та подякував міжнародним гуманітарним партнерам за підтримку України в цей нелегкий час. "Однак ми не можемо продовжувати просто реагувати на ці явища – нам потрібно досягти довгострокового рішення, щоб покласти край російській агресії проти України", - наголосив Порошенко.

Український лідер підкреслив, що "сьогодні людство проходить перевірку безпрецедентною кризою мігрантів та біженців". 250 млн людей сьогодні за різними обставинами вимушені лишати свої домівки, але вони об'єднані єдиною надією – на життя в безпеці та достоїнстві.

"Ця глобальна криза вимагає від нас спільної відповідальності та узгоджених зусиль", - заявив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-