У Раді завтра чекають на законопроект про списання боргів обленерго

У Раді завтра чекають на законопроект про списання боргів обленерго

Укрінформ
Уряд має до завтра подати до Верховної Ради законопроект про реструктуризацію старої заборгованості підприємств теплопостачання перед НАК «Нафтогаз України».

Про це заявила заступник голови Комітету ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак під час "круглого столу" з питань підготовки до нового опалювального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми очікуємо, що завтра, тобто 20 вересня, уряд, як це і було прописано в рішенні нашого комітету, подасть до Верховної Ради проект закону про реструктуризацію старої заборгованості підприємств теплопостачання перед «Нафтогазом України», - сказала Бабак. 

Нардеп пояснила, що сума цієї заборгованості становить 11 млрд грн, ще 4,3 млрд грн – це штрафні санкції. А проект закону передбачає списання боргу протягом 5 років, після чого розглядатиметься питання про зняття заборгованості з виплати штрафних санкцій.

«Ми розуміємо, що сплату цих 11 млрд грн неможливо ані перекласти на держбюджет, ані закласти у тарифи, тому це питання має бути перекладено на місцеві бюджети. Чи зможуть вони впоратись з цим питанням – ми очікуємо побачити в пояснювальній записці до законопроекту», - зазначила Бабак. 

На її переконання, такий законопроект потрібно якнайшвидше ухвалити, аби забезпечити належний рівень підготовки до опалювального сезону, а також поліпшити якість послуг з теплопостачання. 

«Прогрес у розвитку теплопостачання кожного населеного пункту залежить від того, чи буде вирішено питання погашення старої заборгованості теплокомуненерго», - наголошує нардеп.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" заарештував рахунки 104 теплокомуненерго через штрафні санкції за боргами за спожитий у 2014-2015 роках газ. Загальна сума нарахованих "Нафтогазом" штрафів перевищує 10 млрд грн, з яких 4,4 млрд грн перебувають у виконавчому провадженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-