Уряд очікує від нардепів конструктиву щодо бюджету - Кубів

Уряд очікує від нардепів конструктиву щодо бюджету - Кубів

Укрінформ
Кабінет Міністрів готовий приймати конструктивні пропозиції від народних депутатів, у тому числі і щодо соціальних ініціатив, проте лише за умови одночасного визначення джерел забезпечення їх фінансування.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готові обгрунтовувати наші пропозиції, приймати конструктивні пропозиції від колег-народних депутатів, рішення профільних комітетів... Але уряд не підтримуватиме пропозиції, за якими стоять нечіткі розрахунки. Ми готові підтримувати нові соціальні ініціативи, якщо будуть визначені джерела забезпечення видатків», - сказав Кубів.

При цьому він наголосив, що джерела фінансування нових соціальних видатків не мають передбачати збільшення податкового тиску на бізнес, а мусять бути «реальними, ринковими, прагматичними і підкріпленими законопроектами». Урядовець наголосив, що нинішній проект Державного бюджету базується на реальних доходах і видатках.

«Ми закладаємо в бюджет стимули для зростання економіки, підвищення соціальних стандартів, тому це соціально-орієнтований бюджет, не бюджет проїдання», - підкреслив Кубів.

За його словами, ключовими пріоритетами на наступний рік у проекті Державного бюджету визначені оборона, освіта, охорона здоров'я, енергоефективність, ремонт і будівництво доріг, підтримка малих і середніх фермерських господарств, продовження децентралізації і розвиток промисловості. 

Перший віце-прем'єр-міністр також нагадав, що проект бюджету був переданий до ВР у визначені законодавством строки, і висловив сподівання на дотримання парламентом термінів у його розгляді та конструктивний діалог щодо його доопрацювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-