Рада має останній тиждень, аби взятися за суддів - Сироїд

Рада має останній тиждень, аби взятися за суддів - Сироїд

Укрінформ
Парламент має останній пленарний тиждень, упродовж якого може прийняти рішення щодо звільнення чи призначення низки суддів.

Про це заявила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд під час засідання Погоджувальної ради ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що багато з вас знає, що це останній пленарний тиждень, упродовж якого парламент може прийняти рішення стосовно суддів. Починаючи з 1 жовтня, парламент, дякувати богу, не буде більше мати повноважень, які будуть стосуватися кар’єри судді. Але тим не менше, ми маємо кілька сотень осіб, які очікують призначення на суддівські посади або звільнення", - сказала Сироїд.

Так, за її словами, парламент повинен остаточно звільнити тих суддів, які потребують цього у зв'язку з порушенням присяги або через відставку. "І ми повинні визначити, яка доля має бути тих людей, стосовно яких ми не маємо рішення - чи вони повинні бути звільнені парламентом, чи вони повинні бути відправлені на повторний конкурс", - зауважила Сироїд.

Вона озвучила пропозицію зробити призначення у тих судах, де немає більш ніж 50% суддів, тобто у тих районах, де наразі є критичне виконання функції правосуддя, а також призначити суддів із зони АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-