Раду закликають визнати вибори у Держдуму РФ нелегітимними

Раду закликають визнати вибори у Держдуму РФ нелегітимними

Укрінформ
Фракція "Народний фронт" зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про визнання виборів у Держдуму РФ нелегітимними через проведення голосування на території анексованого Криму.

Про це повідомив лідер політсили, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в понеділок, повідомили у прес-службі "НФ".

"Спільна позиція всіх західних партнерів щодо невизнання легітимності Державної думи РФ буде ще одним свідченням того, що ніхто не визнає і не визнає незаконну анексію Криму. Більше того, незаконна анексія Криму потягнула за собою зараз і незаконність вищого законодавчого органу Російської Федерації", - наголосив Яценюк.

Він повідомив, що "Народний фронт" закликає парламент підтримати заяву Верховної Ради України про невизнання легітимності Державної думи Російської Федерації та засудження проведення так званих виборів до Державної думи РФ, а також "про звернення до Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, ОБСЄ та інших міжнародних організацій з тим, щоби світ не просто засудив вибори до Державної думи РФ, але й приєднався до української позиції щодо нелегітимності цього органу, який був обраний Кремлем з порушенням всіх норм міжнародного права".

Фракція "Народний фронт", наголосив він, зареєструвала проект відповідної постанови.

"Звертаємося до членів парламенту і профільного комітету невідкладно зібратися, розглянути проект цієї постанови і на поточному тижні проголосувати та ухвалити відповідну заяву про визнання нелегітимності виборів до Державної думи Російської Федерації", - підкреслив  Яценюк.

Лідер "Народного фронту" висловив сподівання, що Рада завтра розпочне розгляд цього питання як одного з пріоритетних.

"Переконаний, що Президент України, який зараз перебуває на сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, також звернеться з відповідною заявою до всіх наших західних партнерів і до членів ООН з тим, щоби вибори були невизнані, щоби світ продемонстрував: Росія незаконно провела вибори на українській території, Росія незаконно сформувала Державну Думу", - наголосив Яценюк.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня у Росії відбулися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Зокрема, вперше пройшли "вибори" в анексованому Криму.

8 вересня ВР України прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори у Держдуму РФ у Криму.

В Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України й підкреслили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму і місті Севастополі.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму й Севастополі і виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-