Жодних підстав повертати російську делегацію в ПАРЄ немає - Парубій

Жодних підстав повертати російську делегацію в ПАРЄ немає - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що нині немає підстав для відновлення роботи делегації Росії в Парламентській Асамблеї Ради Європи, оскільки не виконано жодної вимоги з резолюцій ПАРЄ, які стосуються агресії РФ проти України.

Про це він заявив на відкритті засідання Комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу наголосити, що за останні два роки жодний пункт жодної з резолюцій, які приймала Парламентська Асамблея Ради Європи, Росією не були виконані! І коли я чую голоси про те, що, можливо, час повернути делегацію Російської Федерації до повноцінної роботи в Парламентській Асамблеї, у мене виникає питання: які підстави для того є і які кроки зробила Російська Федерація, щоб повернутися в коло держав, для яких права людини, гідність, територіальна цілісність держав є найвищою цінністю? На мою думку, жодної підстави для того немає!", - сказав Парубій.

Крім того, спікер наголосив, що будь-яке "загравання з агресором" призведе до посилення агресивних дій. За його словами, агресія Путіна триватиме настільки довго і зайде так далеко, наскільки це йому дозволить весь вільний світ.

"Я переконаний, що повернення делегації Російської Федерації в Парламентську Асамблею буде історичною помилкою, якщо це допустять делегати і якщо це допустять європейські країни. Тому закликаю всіх вас стати у цьому питання пліч-о-пліч з Україною і не допустити цієї дії", - зазначив Голова ВР.

Разом із тим, він також подякував членам ПАРЄ за підтримку і допомогу в боротьбі проти російської агресії.

"Хочу дуже щиро подякувати від усіх, від України за ту велику підтримку, яку Україна отримувала й отримує від Парламентської Асамблеї Ради Європи, за ту принципову позицію, яку займала ПАРЄ під час оцінки дій Росії в останні роки. Дуже важливе визнання територіальної цілісності України, дуже важливе невизнання анексії Криму й агресії Росії проти України. Ці оцінки і ці позиції Парламентської Асамблеї є часто визначальними для оцінки подій в Україні усім цивілізованим світом", - підкреслив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-