Еро нагадав Лаврову про Мінські угоди

Еро нагадав Лаврову про Мінські угоди

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро напередодні 71-ї Генеральної асамблеї ООН провів телефонні переговори з російським міністром Сергієм Лавровим та наголосив на необхідності виконання Росією мінських домовленостей.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Франції, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Жан-Марк Еро провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Два міністри обмінялися оновленою інформацією щодо ситуації в східній частині України через кілька днів після завершення візиту французького і німецького міністрів (до України - ред.)", - йдеться у заяві.

Французький міністр під час розмови закликав Росію виконати мінські домовленості. "Міністр наголосив на необхідності виконувати Мінські угоди, починаючи з всеосяжного припинення вогню, супроводжуючи його справжнім відведенням озброєнь та початком політичного процесу", - зазначається у документі.

Серед іншого, міністри також обговорили ситуацію в Сирії та хід мирного процесу на Близькому Сході.

Очікується, що керівники зовнішньополітичних відомств зустрінуться на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яка відкривається сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-