До Держдуми пропускають чотири партії - екзит-поли

До Держдуми пропускають чотири партії - екзит-поли

Укрінформ
У Росії завершився єдиний день голосування. За даними екзит-полів, проведених Всеросійським центром вивчення громадської думки, як і раніше, до Держдуми проходять 4 партії.

Дані ВЦВГД були оголошені на російському ТБ.

«Єдина Росія» лідирує на виборах в Держдуму з 44,5% голосів (це менше, ніж показники 2011 року, коли були зазначені 49,32%). ЛДПР отримує 15,3%, КПРФ - 14,9%. «Справедлива Росія» 8,1%. Інші партії не подолали п'ятивідсотковий бар'єр.

«Яблуко», згідно з екзит-полами, набирає 3,5% голосів (що, як і раніше дає право на держфінансування), «Комуністи Росії» - 2,6%, «Родина» - 2,3%, «Партія пенсіонерів» - 2%, «Партія зростання» - 1,8%, ПАРНАС - 1,2%. Інші партії, що брали участь у виборах, набрали менше відсотка голосів. Зіпсованими, за даними ВЦВГД, виявилися 1,7% бюлетенів. На 18:00 явка на виборах у Держдуму становила 39,37%.

18 вересня росіяни обирали новий склад Держдуми, в тому числі на території окупованого Криму. У семи регіонах, в тому числі Чечні, пройшли прямі вибори керівників республік і областей.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня ВР ухвалила постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України та наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних по мажоритарних округах в Криму і місті Севастополі.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-