Вибори є частиною російської агресії проти України - речник МЗС

Вибори є частиною російської агресії проти України - речник МЗС

Укрінформ
Вибори до Держдуми РФ, що проходять сьогодні, в тому числі і в тимчасово окупованому Криму, є нелегітимними. Вони - складова агресії Росії проти України.

Про це заявила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца у Тwitter

"Сьогоднішні вибори - складова триваючої агресії Росії проти України. Крим - це Україна. Вибори - нелегітимні і незаконні. Результати - нікчемні", - написала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованому Криму і Севастополі і виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

8 вересня Рада прийняла ухвалу, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і підкреслили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами в Криму і місті Севастополі.

Керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

З політичних і експертних оцінок наголошується, що визнання новообраного складу російського парламенту, навіть не враховуючи обраних «депутатів» в Криму, може вважатися формальним визнанням окупації Росією українського Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-