"Нормандська четвірка" може зустрітися у жовтні - Еро

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро висловив сподівання, що чергова зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться у жовтні.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу про це він заявив в інтерв’ю французькому телеканалу LCI, текст якого оприлюднила прес-служба МЗС Франції.

"Передусім це припинення вогню. Наступного тижня відбудеться конкретна дія (20 вересня заплановані переговори щодо відведення озброєння з трьох ділянок лінії розмежування на сході України), що також включає в себе політичний процес, який, я розраховую, найближчим часом ми зможемо конкретизувати на саміті, що відбудеться, ми сподіваємося, у жовтні за участю Президента Олланда, Канцлера Меркель, Президента Порошенка і Президента Путіна", - сказав міністр, відповідаючи на запитання ведучого, яких саме дій на виконання Мінських угод варто очікувати найближчим часом.

За словами міністра, "українці і росіяни", що "дуже важливо", погодилися припинити вогонь.

"Ви знаєте, що мала місце інтервенція у східній частині України.., що не є прийнятним з точки зору міжнародного права", - нагадав Еро, додавши, що це відбулося вперше з часів Другої світової війни.

За його словами, "потрібно покласти край заявам, що ставлять під сумнів територіальну цілісність України, яку ми поважаємо". Саме тому Франція і Німеччина ініціювали Нормандський формат, щоб укласти Мінські угоди, які є мирними угодами, додав він.

Як повідомлялося, цього тижня під час дводенного візиту до Києва Жан-Марк Еро назвав зустріч міністрів закордонних справ України, Франції та Німеччини важливим етапом для підготовки зустрічі у Нормандському форматі на найвищому політичному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-