Захід не може дозволити, щоб Україна стала забутим конфліктом - Домбровскіс

Захід не може дозволити, щоб Україна стала забутим конфліктом - Домбровскіс

Укрінформ
Країни Заходу мають демонструвати єдність перед викликами політичного і безпекового характеру і не можуть дозволити собі, щоб війна в Україні стала забутим конфліктом.

Про це у виступі на 13-й Щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) заявив віце-президент Європейської Комісії з євро і соціального діалогу Валдіс Домбровскіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європа має залишатися єдиною перед лицем викликів економічного, політичного і безпекового характеру. Україна не має бути забутим конфліктом, Захід  не може собі цього дозволити. Ми маємо стояти разом не лише за Україну, але й за суверенітет, демократію і за логіку мирної дипломатії", - сказав Домбровскіс.

Він констатував, що Україна стала жертвою брутальної військової агресії, внаслідок чого у насильницький спосіб було порушено її територіальну цілісність. "Ми не можемо у 21 столітті приймати і виправдовувати це", - наголосив віце-президент Єврокомісії.

За словами Домбровскіса, через Україну також випробовується солідарність і єдність західних держав.

"Це так і замислювалося тими, хто кинув цей виклик Заходові через Україну. Але, на противагу їхнім сподіванням, Європа показала силу, підтримала територіальну цілісність України і зробила це наполегливо і послідовно, солідарно продовживши економічні санкції проти Росії. Ми наголосили на тому, що цілковите виконання Мінських угод є передумовою зняття санкцій", - зазначив Домбровскіс.

Водночас він зауважив, що на міжнародному рівні мають бути впевнені, що українське керівництво віддане зусиллям з проведення реформ.

"Економічна підтримка України залежить від її власних зусиль і подальших надійних реформ", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-