Єнсен: Вражені прогресом, який демонструє Україна в проведенні реформ

Єнсен: Вражені прогресом, який демонструє Україна в проведенні реформ

Укрінформ
Не можна говорити про остаточне врегулювання конфлікту на Донбасі, поки там ведуться обстріли і відсутній доступ для ОБСЄ до всієї зони конфлікту.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ та розвитку Данії Крістіаном Єнсеном. 

«Не може бути й мови про справжнє врегулювання, допоки тривають обстріли, немає доступу ОБСЄ до всієї території окупованого Донбасу, продовжується постачання зброї та живої сили противнику, а також відсутній доступ до неконтрольованої ділянки нашого кордону», - наголосив Порошенко.

Він подякував уряду Данії за підтримку санкцій по відношенню до агресора та привітав рішення Ради ЄС продовжити персональні санкції за агресію проти України. 

«Це рішення є свідченням послідовності наших європейських партнерів у відстоюванні головних цінностей - правди і справедливості», - відзначив Порошенко.

У відповідь Єнсен запевнив Порошенка у тому, що позиція Данії у питанні санкцій залишається незмінною.

Єнсен також високо оцінив хід реформ в Україні. 

«Вражені прогресом, який демонструє Україна в проведенні внутрішніх реформ за досить короткий проміжок часу», - зазначив Єнсен.

Порошенко подякував уряду Данії за технічну допомогу, спрямовану на підтримку процесу впровадження реформ в Україні, а також за вагому підтримку вимушених переселенців з Донбасу.

Крім того, він високо оцінив внесок Данії до трастового фонду НАТО з реформування систем логістики і стандартизації Збройних Сил України.

У свою чергу, данський міністр підтвердив запрошення Президенту України від імені прем'єр-міністра відвідати Королівство Данія в зручний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-