НАТО: Поки Росія порушує міжнародне право – співпраці не буде

НАТО: Поки Росія порушує міжнародне право – співпраці не буде

Укрінформ
Російська Федерація концентрує наразі війська як на окупованих територіях Криму та Донбасу, так і біля кордонів з Україною.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив під час зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Таджаном Ілдемом, повідомляє прес-служба РНБО.

"Відбувається концентрація військ Російської Федерації як на окупованих територіях Криму та Донбасу, так і біля кордонів з Україною", - зазначив Турчинов.

Він також наголосив на необхідності продовження санкцій проти Росії: "Питання продовження санкцій - це те, що примушує економіку Росії обмежувати видатки на зброю, це захист, у першу чергу, не тільки України, але й Європи".

Натомість, заступник генсека НАТО констатував, що агресія РФ проти України та перегляд російським керівництвом засадничих принципів безпеки - "це те, проти чого категорично виступає НАТО".

"Поки Росія продовжуватиме порушувати міжнародне право, неможливо повернутись до співпраці з нею на попередньому рівні", - сказав Ілдем.

Під час обговорення питання реформування сектору безпеки і оборони Турчинов уточнив, що Україна "доклала багато зусиль до реформування сектору безпеки і оборони, і багато в чому ми завдячуємо саме експертам Альянсу".

Ілдем відзначив, що в Альянсі віддають належне зусиллям України у реформуванні сектору безпеки і оборони, і "готові і надалі допомагати Україні на цьому шляху". "Ми розуміємо, що сильна незалежна Україна суттєво посилить безпеку і потенціал всієї Європи", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-