Гройсман: У нас є стратегії розвитку електроенергетики

Гройсман: У нас є стратегії розвитку електроенергетики

Укрінформ
Уряд має стратегію розвитку електроенергетики, де передбачені кроки для досягнення енергоефективності.

Про це на зустрічі з представниками інститутів громадянського суспільства заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас є стратегія розвитку електроенергетики, там теж передбачено, що ми маємо робити, аби досягти енергонезалежності», - розповів голова уряду. 

Він нагадав, що у бюджет-2017 року закладено виділення 800 млн грн на Фонд енергоефективності.

«Крім того, 100 млн євро від фінансових партнерів стануть доступними, якщо Фонд енергоефективності буде створений», - сказав Гройсман.

Також близько 800 млн грн закладено у бюджет 2017 року на реструктуризацію шахт, а ще 1 млрд грн – на підтримку операційної діяльності збиткових вугільних підприємств.

«Реструктуризація вугільних шахт є пріоритетом, нам потрібно її розпочати і завершити. У цьому році ми хочемо ввести два джерела, які дозволять нам це зробити. На реструктуризацію шахт нам знадобиться 800 млн грн. Ще один мільярд буде витрачено на підтримку операційної діяльності збиткових шахт, на той час, поки ми робитимемо реструктуризацію», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що раніше кошти виділялися тільки на реструктуризацію, однак вона не проводилася, а виділені кошти "з’їдалися" витратами на операційну діяльність.

Як повідомлялося, уряд заклав на підтримку вугільної галузі 1,8 млрд грн у бюджеті на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-