Парубій передав ПАРЄ ноту про невизнання окупантських виборів у Криму

Парубій передав ПАРЄ ноту про невизнання окупантських виборів у Криму

Укрінформ
Представники ПАРЄ не спостерігатимуть за виборами у Криму.

Про це заявив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм у рамках його візиту до Франції, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Аграмунт повідомив, що спостереження за виборами не буде проводитися, оскільки Росія не запрошувала представників ПАРЄ через те, що не бере участі у її засіданнях. Водночас, за його словами, інформацію може надати Місія ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

Президент ПАРЄ запевнив, що позиція організації щодо цього питання не змінилася і не зміниться. "Ми не відступимо від позиції щодо дотримання територіальної цілісності. Це стосується усіх країн", - заявив він і додав, що підтримає Україну в усіх питаннях, та висловив готовність у подальшій співпраці з боку європейських структур.

У ході розмови Парубій передав ноту протесту МЗС України щодо невизнання виборів в анексованому Криму до Держдуми РФ. "Знаю, наскільки чітко Ви дотримуєтесь принципів щодо територіальної цілісності країн, тому Ваша позиція у цьому питанні дуже важлива", - підкреслив Парубій.

При цьому голова парламенту зазначив, що окупація Криму порушує норми міжнародного права, тому "у відповідь на це має бути жорстка реакція". "Якщо не давати належну відповідь, агресор розуміє, що можна і надалі так діяти", - наголосив Парубій.

Аграмунт також повідомив, що планує відвідати Україну найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-