Гройсман нагадав, наскільки небезпечне для світу визнання анексії

Гройсман нагадав, наскільки небезпечне для світу визнання анексії

Укрінформ
Якщо є країни, які готові визнати анексію території інших держав, то це проблема не тільки України, а й усього світу.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на брифінгу, проведеному після  зустрічі з віце-президентом Європейської Комісії з євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні є виклики, на які необхідно давати відповідь, достатньо жорстку відповідь, а для цього потрібна консолідація. Якщо є європейські країни, які можуть підтримати анексію, збройну агресію, порушення у ХХІ сторіччі кордонів суверенної держави та намагання їх змінити або введення військ на територію суверенної держави, то це величезна проблема не тільки України. Це величезна проблема Європи і світу", - сказав Гройсман.

На його переконання, розглядати агресію Російської Федерації проти України варто не тільки як виключно проблему нашої держави, бо вона має більш широке значення. "Я думаю, що ми не маємо жодного права фокусуватися на одних проблемах та втрачати з поля зору інші, оскільки питання агресії може розповсюджуватися не тільки на Україну. Я переконаний в тому, що сьогодні країни Балтії будуть розглядати це питання, бо розуміють це більше ніж інші", - додав глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-