У Харківській міськраді вилучили ділову переписку і документи за підписом Кернеса

У Харківській міськраді вилучили ділову переписку і документи за підписом Кернеса

Укрінформ
Обшуки у Харківській міськраді, що відбулися з ініціативи Генпрокуратури України, завершилися напередодні близько 21.00.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів директор департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

"Обшуки у міськраді, всупереч заявам генпрокурора про те, що вони триватимуть кілька днів, закінчилися ще вчора ввечері. Близько дев'ятої. Що вилучено, як і обіцяв Геннадій Кернес, повідомимо", - відзначив Сидоренко.

Як щойно підтвердили у міськраді, у ході обшуків вилучено ряд документів, які регламентують роботу департаментів, а також посадові інструкції.

"Зокрема, у департаменті реєстрації вилучено реєстраційні справи, у департаменті містобудування, архітектури і генерального плану - розпорядження міського голови, рішення сесії, посадові інструкції, містобудівні обгрунтування, у департаменті земельних відносин - службове листування, копії рішень сесії міськради, положення про департамент, документи про кадрові зміни, посадові інструкції, розпорядження міського голови, в юридичному департаменті - положення про департамент і посадові інструкції", - відзначили у міськраді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 15 вересня у Харкові за санкцією Печерського райсуду міста Києва пройшли обшуки у готелі "Національ", де мешкає Харківський міський голова Геннадій Кернес, а також у ряді департаментів Харківської міськради, чия діяльність пов'язана із земельними питаннями. У готелі у Кернеса - він підписав протокол обшуку - нічого не знайшли.

Сам Кернес на брифінгу в міськраді заявив про політичний характер обшуків, під час яких шукали "земельні" документи за період 2008-2010 рр., коли Кернес був секретарем Харківської міськради.

Запланований обшук у будинку народного депутата України, у минулому - мера Харкова Михайла Добкіна, не відбувся через статус недоторканості народного депутата.

За заявою генпрокурора України Юрія Луценка, обшуки проходили у зв'язку з кримінальною справою відносно розкрадання 645 га землі у Харкові на суму 4 млрд грн.

До міста вчора приїхали 100 співробітників ГПУ і СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-