Порошенко анонсував повернення з полону заручника бойовиків Жемчугова

Порошенко анонсував повернення з полону заручника бойовиків Жемчугова

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко сподівається, що у суботу, 17 вересня, вдасться повернути додому з полону бойовиків «ЛНР» тяжко травмованого Володимира Жемчугова.

Про це глава держави заявив у п'ятницю в Києві під час відкриття щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І до речі, я можу вам дати трохи оптимізму. У нас велика надія, що завтра ми привеземо додому Жемчугова", - сказав він, говорячи про необхідність звільнення українських заручників і політичних в'язнів, включно з тими, які зараз утримуються в російських в'язницях.

Як повідомлялося, громадянин України Володимир Жемчугов, 1970 року народження - уродженець міста Красний Луч (Луганська область). Останні кілька років він жив у Грузії. У вересні 2015 року Жемчугов поїхав до Красного Луча, щоб допомогти рідним. Після чого зв'язок з ним пропав, пізніше стало відомо, що він випадково підірвався на розтяжці. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, уламки зайшли в живіт і стегна. Тяжкопоранений Володимир спочатку намагався покінчити з життям — вийшов на дорогу і хотів, щоб його збила машина. Але лише привернув до себе увагу.

У листопаді 2015 року "міністерство державної безпеки ЛНР" заявило про затримання Жемчугова і звинуватило його в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно і електроопори в Хрящуватому.

Незважаючи на те, що прізвище Жемчугова постійно лунає на переговорах в Мінську, бойовики досі відмовлялися його звільняти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-