Порошенко: Росія хоче побудувати альтернативну Європу

Порошенко: Росія хоче побудувати альтернативну Європу

Відео
Укрінформ
Росія намагається "влізти у голову західної цивілізації", бо хоче побудувати альтернативну Європу.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, відкриваючи пленарні засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Демократичний світ втрачає контроль над власними цінностями. Російська пропаганда не лише використовує слабкі місця Заходу, вона наповнила Захід своїми параноїдальними ідеями. Вона перетворює побічні течії в основні течії. Росія намагається влізти у голову західної цивілізації: євроскептицизм, антиамериканізм, ізоляціонізм руйнує поточну систему координат західної цивілізації. Така концепція, як зона впливу, повернулася. Ми маємо визнати, що сотні мільйонів доларів течуть на Захід, аби підтримувати національний егоїзм і втому від інтеграції, ненависть та нетерпимість", - сказав Президент.

Порошенко зізнався, що особисто ознайомився з роботою кремлівських стратегій, які планують уже наступний екзит для того, аби змінити проєвропейські політичні еліти, підривати західні цінності і зруйнувати Європейський Союз та Трансатлантичний Альянс. "Результат - шанс побудувати альтернативну Європу, яка буде побудована на егоїзмі, популізмі і цинізмі", - підкреслив він.

Президент також зауважив, що з виборами у ключових європейських столицях цілком можлива поява нової Європи, тож наступний місяць стане миттю істини для Заходу, і готуватися до цих потенційних реальностей треба вже сьогодні.

"Я хотів би, аби усі європейські лідери залишалися оптимістами і відігравали свою роль у захисті Європи. Ми зараз говоримо не про захист України, а про захист нашої спільної Європи. Ми можемо перемогти у цій битві лише, коли будемо разом", - наголосив Глава держави.

Відео 112 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-