МВФ схвалив дії України у переговорах щодо

МВФ схвалив дії України у переговорах щодо "боргу Януковича"

Укрінформ
Керівництво МВФ визнало дії української сторони щодо переговорів з Росією стосовно так званого боргу Януковича добросовісними й такими, що відповідають політиці Фонду щодо кредитування за наявності подібних заборгованостей.

Про це сказав керівник Департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс на брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україна накопичила заборгованість по облігаціях, що належать Росії. Я можу вам сказати, що Виконавча рада оцінила, чи була дотримана (Україною – ред.) вимога добросовісності (good face requirement – ред.) в рамках політики МВФ щодо кредитування при заборгованості перед офіційними двосторонніми кредиторами. Рада вважає, що вимоги цієї політики були дотримані", - зауважив представник Фонду.

Райс уточнив, що це питання розглядалось, і по ньому було прийняте відповідне рішення в середу, під час засідання щодо перегляду виконання Україною програми МВФ.

Водночас він закликав Україну і Росію продовжувати переговори з цього питання.

Як відомо, Росія домагається виплати Україною трьох мільярдів доларів, які влада колишнього президента Януковича взяла наприкінці 2013 року. Україна наполягає на реструктуризацію цього боргу, як це було зроблено з іншими зовнішніми боргами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-