Аваков не переймається через

Аваков не переймається через "свою" справу: Це демократична процедура

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не хвилюється з приводу відкриття кримінального провадження, де фігурує його ім'я, вважаючи це нормальною демократичною процедурою.

Про це він заявив журналістам у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не дуже хвилююся, коли мені говорять про порушення кримінальної справи за подіями 2001-2003 років, де дуже докладав усіх зусиль на цю тему режим Януковича, де дуже старався пан Кернес, але нічого не відбулося. Тому я спокійний", - сказав керівник МВС.

Він зазначив, що відкриття провадження за заявою громадянина - це "нормальна процедура у нормальній демократичній країні". 

"Справді, це провадження, яке відкрите за зверненням одного з громадських діячів, воно зараз перебуває на перевірці або у провадженні в НАБУ", - підкреслив він.

При цьому міністр висловив сподівання, що результати перевірки також будуть оголошені. "Після перевірки прокурор або слідчий мають сказати: а справи немає, а перевірка показала, що це усе пшик", - сказав Аваков.

Він також висловив подив у звязку з тим резонансом, який отримала в російських ЗМІ новина про "його" кримінальне провадження. "Мені сказали у прес-службі, що в Російській Федерації новина про те, що проти міністра МВС порушено кримінальну справу Генеральним прокурором, отримала учора абсолютний рекорд - понад 300 публікацій у центральних російських виданнях. Я думаю, частково це відповідь на ваше запитання", - помітив він.

Як повідомлялося, Генпрокурор Юрій Луценко 13 вересня заявив, що стосовно голови МВС Арсена Авакова порушено кримінальну справу.

Пізніше у НАБУ заявили, що це провадження відкрито 2 липня за ч. 5 ст. 191 ККУ за заявою виконавчого директора ОО "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна про можливе незаконне відчуження земельної ділянки площею 18,1465 га посадовцями Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області та АТ "Інвестор" і передано до Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-