СБУ досі не взялася за справу проти Шувалова - нардеп

СБУ досі не взялася за справу проти Шувалова - нардеп

Укрінформ
Народний депутат від "Народного фронту" Андрій  Помазанов заявляє, що СБУ не веде кримінального провадження проти ідеолога інформаційної політики телеканалу "Інтер" Ігоря Шувалова.

Про це Помазанов сказав під час спілкування з журналістами під стінами будівлі Служби безпеки України в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішній наш похід до Служби безпеки України був безрезультативний, оскільки ми від заступника голови СБУ Глуговського Михайла Васильовича не отримали майже ніякої інформації про хід розслідування за нашим зверненням, яке було подано групою народних депутатів від фракції "Народний фронт" 10 днів тому", - зазначив Помазанов.

За його словами, керівництво СБУ повідомило, що розслідування за цим зверненням не ведеться.

"Сьогодні нам керівництво СБУ повідомляє, що жодного розслідування за нашим зверненням не ведеться. Пан Шувалов продовжує вільно співпрацювати з телеканалом "Інтер", він продовжує диверсійну, інформаційну війну проти українського народу, проти української держави. СБУ вважає, що зараз немає жодних підстав притягнути його до кримінальної відповідальності", - стверджує Помазанов.

Він також зазначив, що "фігуранти тієї скандальної переписки народні депутати Добродомов, Каплін та Береза взагалі не взяті до відома, оскільки жодної інформації про допит або кримінальне провадження, або проведення дослідчої перевірки, або простого спілкування органів СБУ не було проведено".

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в інтернет потрапило датоване травнем 2015 року листування співробітниці так званого «міністерства державної безпеки ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. З масиву викладених матеріалів випливає, що співробітники каналів «Інтер», «Україна» та «Донбас» затверджували із представниками «ДНР» тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на «Інтер», але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, йдеться про колишню продюсерку «Подробностей недели» на телеканалі «Інтер» (продакшн НІС) Марію Столярову.

Крім того, в оприлюдненому згодом електронному листуванні Столярової значне місце відводиться російському політтехнологу Ігорю Шувалову, який також є членом спостережної ради Inter Media Group. 

24 лютого СБУ ухвалила рішення депортувати Столярову з України із забороною в'їзду в країну на п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-