Гройсман анонсував створення ще 250 об’єднаних громад

Гройсман анонсував створення ще 250 об’єднаних громад

Укрінформ
До кінця 2016 року в Україні буде створено ще 250 об’єднаних територіальних громад.

Про це у Вінниці на презентації проекту з підтримки децентралізації "U-LEAD з Європою" заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні пройшли по експозиції, де відображений процес децентралізації по всіх областях України. Десь справи йдуть краще, десь гірше, але всі сповнені оптимізму. Ми вже на сьогодні маємо 184 об’єднані громади, до кінця року ще буде 250. Це говорить тільки про одне: процес пішов, і ніхто не зможе його зупинити", - сказав глава уряду.

За його словами, в результаті фінансової децентралізації бюджети об’єднаних громад збільшились у рази, на місцях стало більше ресурсів та можливостей. Є навіть такі ОТР, що за власні ресурси змогли побудувати дитячі садки.

На думку Прем’єр-міністра, реформа децентралізації змінить Україну, причому в лідери вийдуть ті регіони, які активно впроваджуватимуть об’єднання громад.

"Адміністративний територіальний устрій, області, райони створювались за часів Сталіна. Невже не прийшов час змінити систему сталінську не тільки назвами (у рамках) декомунізації, а створити систему, яка дозволить збудувати ефективну систему врядування?..  Серед областей є конкуренція за інвестиції, за рівнем життя, інфраструктури. Той, хто ефективно проведе систему об’єднання територіальних громад, буде в лідерах. Ви будете сильнішими, заможнішими і успішнішими",- сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-