Більшість комітетів ВР розкривають менше половини необхідної інформації - Опора

Більшість комітетів ВР розкривають менше половини необхідної інформації - Опора

Укрінформ
Більша частина комітетів Верховної Ради на своїх сайтах оприлюднюють менше половини інформації, яку мусять розміщувати.

Про це свідчать дані дослідження Громадянської мережі "ОПОРА", повідомив на прес-конференції в Укрінформі аналітик Анатолій Бондарчук.

"Більшість комітетів парламенту оприлюднюють менше половини інформації, котра має розміщуватися на їхніх сайтах. Так, лише 9 комітетів оприлюднюють на своїх веб-ресурсах більше 50% інформації, яка має розміщуватися на сайтах, ще 18 комітетів - менше 50%", - сказав він.

За даними дослідження, найкращі показники щодо оприлюднення інформації на сайтах - у комітетів з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування; з питань правової політики та правосуддя; з питань Регламенту та організації роботи ВР, а також з питань свободи слова та інформаційної політики.

Найгірші ж показники, згідно з даними "ОПОРИ", демонструють комітети з питань транспорту; з питань аграрної політики; з питань промислової політики; з питань нацбезпеки і оборони та у закордонних справах.

Дослідження щодо прозорості роботи комітетів ВР проводилося Громадянською мережею "ОПОРА" протягом грудня 2014-травня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-