Клімкін заперечує тиск з боку Європи щодо особливого статусу Донбасу

Клімкін заперечує тиск з боку Європи щодо особливого статусу Донбасу

Укрінформ
Керівництво країн ЄС не тисне на владу України у плані надання на законодавчому рівні особливого статусу окремим районам Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час відвідування зруйнованого мосту через р.Казенний Торець спільно з главами МЗС Франції та Німеччини.

"Та ні. Вони чітко кажуть: давайте досягнемо спочатку розумного рівня безпеки, а потім ми будемо дивитися, як рухатися. Але вони прекрасно розуміють, що нам потрібна "дорожня карта", де будуть безпекові кроки, кроки із звільнення заручників, кроки у політичному напрямку. Без цього ніякого просування не буде", - заявив міністр, відповідаючи на запитання, чи слід розуміти останні заяви Штайнмайєра як те, що європейська сторона тисне на Україну у плані ухвалення закону про особливий статус Донбасу.

Клімкін висловив сподівання, що той факт, що глави МЗС Франції та Німеччини подивилися на ситуацію на сході України на власні очі, "реально їм додасть справжніх емоцій".

"Ні, абсолютно ні. Ніхто на нас ніколи не буде тиснути. Ми насправді на них тиснемо", - запевнив міністр, коментуючи можливий тиск на Україну з боку європейських партнерів.

Як повідомлялося, напередодні міністри закордонних справ Франції і Німеччини Жан-Марк Еро і Франк-Вальтер Штайнмайєр закликали Україну до паралельного виконання умов Мінських домовленостей у частині політичного врегулювання та забезпечення безпеки на Донбасі. Зокрема, Еро заявив про необхідність внесення змін до Конституції та ухвалення закону про вибори в ОРДЛО після встановлення режиму припинення вогню. 

Зі свого боку, Президент Петро Порошенко у своєму щорічному посланні до Верховної Ради заявив, що другого читання змін до Конституції в частині децентралізації не буде, поки не створяться передумови до цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-