Європейська конференція голів парламентів стартує у Страсбурзі

Європейська конференція голів парламентів стартує у Страсбурзі

Укрінформ
У Страсбурзі сьогодні розпочне свою роботу дводенна Європейська конференція голів парламентів 47 країн-членів Ради Європи, а також багатьох країн-партнерів, спостерігачів і сусідів.

Офіційне відкриття форуму у палаці Європи відбудеться опівдні за Києвом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Відкриють європейський форум президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт та генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. Основними темами, що обговорюватимуться у залі засідань, будуть проблеми міграції, сприяння розвитку демократії, захисту прав людини та верховенства закону, боротьба з расизмом і нетерпимістю. Зокрема, доповіді про міграцію і кризу з біженцями в Європі та щодо ролі і відповідальності парламентів з подолання її наслідків представлять спікери парламентів Греції та Угорщини Ніколаос Вуцис та Ласло Кьовер. Питання сприяння розвитку демократії, прав людини і верховенства закону порушать голови парламентів Естонії та Сербії Ейкі Нестор і Майя Гойкович. А ось голова Бундестагу Норберт Ламмерт та посол руху Ради Європи "Ні ненависті" Анн Брассер виступлять із доповідями щодо мобілізації парламентів у боротьбі з ненавистю та расизмом.

У роботі Європейської конференції голів парламентів, яка проводиться раз на два роки, беруть участь майже 350 делегатів. Окрім виступів та обговорень, представники національних парламентів у рамках форуму проведуть двосторонні та багатосторонні зустрічі та переговори.

Офіційну делегацію України на саміті очолює Голова Верховної Ради Андрій Парубій. Як повідомлялося, він перебуватиме з візитом у Франції до 17 вересня. Програмою візиту передбачені зустрічі з керівниками парламентів країн Європи, з Комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоханнесом Ханом (Європарламент), з головою делегації Європарламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андреєм Пленковичем, з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом, з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Планується, що український спікер виступить із доповіддю у частині конференції на тему: «Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-