У ПАРЄ кажуть, війна в Україні буде однією з «топових» тем осінньої сесії

У ПАРЄ кажуть, війна в Україні буде однією з «топових» тем осінньої сесії

Укрінформ
Конфлікт, розв’язаний Росією в Україні буде однією з «топових» тем осінніх обговорень на сесії ПАРЄ, що проходитиме з 10 по 14 жовтня у Страсбурзі.

Про це йдеться у заяві ПАРЄ, оприлюдненій на сайті організації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Відбудеться обговорення теми "Політичні наслідки конфлікту в Україні", а також шляхи застосування правового захисту в районах, непідконтрольних українській владі», - йдеться у документіі.

До поточних дебатів, крім війни в Україні також включено тему спроби державного перевороту у Туреччині. З цього питання у Страсбурзі виступатиме міністр закордонних справ Турецької Республіки Мевлют Чавушоглу. Серед інших тем порядок денний пленарного засідання ПАРЄ включає питання «підвищення довіри до податкової системи», «заохочення спорту для всіх» і «проблему жіночих статевих органів».

Як повідомляв Укрінформ, комітет ПАРЄ у своїй доповіді «Політичні наслідки конфлікту в Україні» закликав Росію вивести свої війська та припинити постачати зброю і військову техніку сепаратистам на сході України. Документ підготовлений чеським парламентарієм та доповідачем комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ Крістіною Зеленковою ляже в основу резолюції, яку ПАРЄ ухвалить 12 жовтня ц.р. у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-